Coafuri bucle

Din cele mai îndepărtate timpuri şi până în prezent, pentru femei, părul este un simbol al senzualității, frumuseții şi, fără îndoială, un adevărat prieten al seducţiei. Important este felul cum îţi aranjezi coafura, deoarece, aceasta te pune în evidenţă şi îţi acordă încredere pentru a te simţi frumoasă. Și ce coafură dă cel mai bine această impresie, atât femeilor cât și bărbaților? Răspunsul este unul mai simplu decât vă așteptați: coafuri bucle.

Coafuri bucle

De aici însă apare eterna problemă a femeilor, cum să obţii coafuri bucle perfecte? Secretul unei coafuri lejere şi romantice are la bază, de fapt, în câteva trucuri pe care orice femeie trebuie să le cunoască. De aceea, vă venim în ajutor cu câteva mici recomandări care vă vor face să fiți mereu admirată de cei din jur pentru look-ul dumneavoastră.

Sfaturi pentru îngrijire

Buclele sunt uşor de obţinut dacă coafezi părul când acesta este ușor umed. După spălare lasă-l să se usuce natural şi tamponează-l mereu cu un prosop, deoarece părul uscat cu uscătorul se poate electriza.

Foloseşte un spray de protecţie, pulverizând fiecare şuviţă și aplică o spumă pentru păr de la vârfuri către rădăcina firelor. Pentru a da acea impresie de volum, împarte părul în porţiuni mici, iar pentru a obţine același ifect, fă-ţi cărare pe o parte. Rezultat garantat, mai ales dacă ai părul sensibil.

De asemenea, încearcă să desparţi buclele cu ajutorul degetelor şi nu folosi peria, pentru că le va strica forma. Spray-ul fixativ te poate ajuta ca buclele tale să reziste cât mai mult timp. Fiţi atente să nu exagerați şi pulverizați cu măsură, pentru că altfel riscați un rezultat... care să spunem doar că nu va fi pe placul dumneavoastră.

Fixarea gelurilor, spumelor şi cerii nu trebuie aplicate sub influenţa temperaturilor ridicate, ele încep să se topească şi face ca părul să pară lipicios şi murdar. Și nimeni nu vrea asta, suntem siguri.

Cum obții coafuri bucle dorite?

Dacă am terminat cu cele de mai sus, iată și câteva modalități de obţinere a buclelor:

Bigudiurile

Clasice, dar totuși cele mai frecvent folosite atunci când vine vorba de obţinerea buclelor. Acestea au avantajul că le poți utiliza oricând şi oriunde. Trebuie să ştii – dar suntem convinși că deja cunoșteai acest lucru, că mărimea buclelor vor depinde de dimensiunea bigudiurilor: cu cât acestea sunt mai mari, cu atât vei avea bucle mai largi. Foloseşte o spumă pentru păr şi după ce ai pus toate şuviţele pe bigudiuri aşteptă 40 de minute. Apoi, uscaţi părul pe bigudiuri, buclele vor fi mai pronunţate şi mai rezistente. Avantajul bigudiurilor, în comparaţie cu alte metode de ondulare, este că nu dăunează părului.

Împletituri

Este poate metoda tradiţională, dar de mare efect pentru obţinerea onduleurilor este împletirea părului în codiţe strânse. Părul, în dependență de volum, se împarte în câte părţi doriţi (două, patru, şase sau chiar și mai multe). Pentru efect durabil şi o bună conturare a şuviţelor, aplică gel sau fixativ şi împleteşte-ţi părul de cu seară. Dimineaţa, după ce desprinzi părul, foloseşte din nou un fixativ moale. Acestă modalitate de a obține onduleuri are avantajul că acestea pot avea mereu forme diferite, în funcție de împletitura aleasă.

Ondulatorul

Dacă ești ceva mai grăbită, atunci salvarea ta este ondulatorul! Ca şi în cazul bigudiurilor, trebuie să alegi diametrul acestuia în funcţie de mărimea buclelor pe care vrei să le obţii. Dacă îţi doreşti bucle mari, cel mai potrivit ondulator de păr este cu diametrul între 3 şi 5 cm, iar pentru buclele mai mici, optează pentru un diametru între 2 şi 2,5 cm. Un păr sensibil sau vopsit nu trebuie ondulat la mai mult de 90 de grade C, iar ondulatoarele de păr ceramice sunt cele mai bine. A, și încă un amănunt: nu se recomandă să folosiţi ondulatorul pe părul umed.

Balsam şi gel pentru bucle

Dacă natura te-a înzestrat cu păr ondulat, atunci aplică pe păr câteva picături de balsam cremă şi conturează atent buclele pornind de la vârfuri. Dacă vrei un efect de bucle mai strânse, adaugă şi puţin gel pentru fixare. În acest caz, de dorit ar fi să lăsaţi părul să se usuce natural şi nu-l pieptănaţi. Totodată, trebuie să aveţi şi o îngrijire adecvată, deoarece părul are nevoie de multă hidratare, folosiți măşti hidratante pentru păr.

Bucle cu placa de păr

Ca să fim sinceri, întotdeauna buclele au fost însemnul feminității. De aici și invidia posesoarelor de păr drept pentru cele pe care natura le-a înzestrat cu un păr ondulat. În încercarea de a avea, pentru măcar câteva ore, acele bucle perfecte, multe femei încearcă tot felul de tehnici și metode. Una dintre cele mai folosite în acest sens este și placa de păr, care vine mereu în ajutor în caz de nevoie.

Buclele sunt cea mai iubită coafura şi cea mai rapidă alternativă atunci când te grăbeşti. Placa de păr este una dintre cele mai folosite aparate pentru coafarea părului. Mai nou aceasta are mai multe funcţii decât avea anterior. Ulterior s-a descoperit că este posibil să folosim placa şi pentru realizarea buclelor, lucru ce o face să fie 2 în 1: întins şi bucle.

Dar iată cum poţi să îţi faci coafuri bucle cu placa la tine acasă. Mai întâi, reține că pentru a putea realiza bucle cu placa, aceasta trebuie să aibă marginile rotunjite şi să fie relativ subţire. Înainte de a vă prinde suviţele între plăcile încinse, aplicați un spray de-a lungul firelor de păr, spray special creat pentru protejarea podoabei capilare în faţa temperaturii ridicate a dispozitivului. Periați bine părul pentru a fi perfect descurcat, iar apoi împărțiți părul în şuviţe pentru realizarea buclelor. Luați o şuviţă de păr, o prindeți între plăci, o răsuciți până jos şi îi dați drumul. De fapt, cu cât doriți să obţineți bucle mai de sus, cu atât răsuciți părul mai aproape de rădăcină, iar dacă dorim doar un onduleu la vârfuri, răsuciți părul mult mai jos.

Ar fi de preferat să nu folosiți orice fel de placă de păr. De fapt, placa de păr ideală pentru realizarea buclelor trebuie să aibă termometru pentru reglarea temperaturii. Cu cât dorim bucle mai bine definite, temperatura trebuie să fie mai ridicată.

După cum spuneam, buclele sunt extrem de feminine, conferă volum părului și sunt la mare căutare mai ales primăvara, când părul este lăsat liber, să respire.

Coafuri bucle pentru păr lung

Dacă ai părul lung, îți prezentăm o coafură cu bucle plină de stilă, despre care vei fi uimită când vei vedea cât de ușor se poate realizat. Mai întâi, spală-te bine pe cap, pentru un păr strălucitor. Folosește apoi uscătorul până când părul este parţial uscat și apoi împarte-l în șuviţe groase. Rulează fiecare șuviţă și prinde-o cu câte o agrafă chiar la baza capului. Acum poți trece la uscarea completă a părului. Când acesta este complet uscat, desfă-ţi șuviţele; dacă coafuri bucle ţi se par prea îndrăzneţe, piaptănă-te ușor cu o perie, pentru a le mai domoli.

Păr mediu

Probabil și tu ai folosit placa de păr doar pentru a-ți îndrepta părul. Ei bine, află că laca de păr se poate dovedi la fel de utilă și pentru a-ţi ondula părul! Iată o coafură foarte ușor de realizat: în partea din faţă, inclusiv bretonul – dacă este cazul, întoarce șuviţele spre exterior; în rest, ondulează vârfurile. Această coafură este ideală pentru un păr tuns în scări. Se pune accent pe vârfuri, așa că, după ce te speli, aplică neapărat și un tratament intens hidratant pentru această zonă.

Păr scurt

Te-ai tuns bob, dar nu ai îndrăznit niciodată să-ţi faci onduleuri, de frică să nu ai parte de un efect dezastruos. Dacă vei urma pașii noștri, vei scăpa de această temere. Maai întâi, usucă-ţi foarte bine părul proaspăt spălat. Buclele se realizează foarte ușor cu ajutorul unui ondulator de mărime medie. Pentru a nu-ţi degrada podoaba capilară, nu lăsa ondulatorul să acţioneze mai mult de un minut pentru fiecare șuviţă. De asemenea, e recomandat să-ţi alegi un aparat la care să poţi seta temperatura – dar asta știi deja. La final, pulverizează un pic de fixativ cu putere medie, de la o distanţă de circa de 20 de cm de scalp. A fost așa greu?

Sfaturi pentru coafuri bucle perfecte

În rândurile de mai jos, avem câteva indicații pentru tine, dacă vrei să te bucuri de buclele perfecte.

Spală-te de maximum două ori pe săptămână. Sebumul nu trebuie distrus în totalitate, deoarece ajută la modelarea buclelor, dar nici părul gras nu este o imagine prea plăcută.

Foloseşte şampoane, măşti şi balsamuri speciale pentru părul creţ, care conţin substanţe uleioase. Alege ceva natural, uleiul de argan este ideal. Ce-i drept, este și ceva mai scump.

Piaptănă părul doar când e ud, cu un pieptene de lemn, cu dinţii rari. În felul acesta, nu se rupe aşa uşor. Acesta este singurul moment în care părul creţ poate fi pieptănat. După uscare, acesta se modelează doar cu degetele.

Aplică pe lungimea părului umed o spumă remineralizantă împotriva uscării firului, sau o cremă specială pentru definirea buclelor care le hidratează şi le păstrează elasticitatea.

Dacă vrei să ai o coamă leonină, plină de volum, atunci usucă părul cu capul în jos. Foloseşte un uscător cu difuzor pentru a nu risca să usuci prea tare firul de păr. Căldura este bine să fie difuză şi nu directă.

Pentru bucle mai uniforme poţi folosi un ondulator. Dacă nu ai, răsuceşte, pur şi simplu, şuviţele pe degete şi pune-le apoi clipsuri, nimic nu este imposibil.  La sfârşit, aplică un produs de luciu care dă firului o greutate mai mare.

Ai observat și tu că după o noapte de somn, părul îşi pierde din volum sau se turteşte într-o zonă a capului. Pentru a remedia situaţia, aplică o cremă specială pe lungimea firului şi usucă puţin părul ţinând capul în jos.

Părul creţ nu se tunde foarte scurt deoarece va da senzaţia de coafură nearanjată, ciufulită.

Cam atât despre bucle. Ți-au fost de folos informațiile noastre? Așteptăm părerile tale!

Sorry, no posts matched your criteria.