Coafuri cocuri

Pe timpul verii, temperaturile sunt ridicate, așa că prima tendință a posesoarelor de păr lung este să-și ridice părul. În afară de alte coafuri cocuri care presupun acest lucru, una dintre cele mai întâlnite, poate în sute de variante, este strângerea părului într-un coc. Practică și comodă, această coafură mai are și avantajul că se potrivește perfect pentru orice sărbătoare, nuntă , oficiu sau zi de zi! Este un gen de coafură romantică și care atrage atenția stiliștilor. O coafură coc vă poate face să arătați frumoasă și stilată într-un timp foarte scurt. De fapt, coafurile coc nu se demodează niciodată și sunt versatile, existând variante care merg de la cele mai elegante până la simple și romantice.

Cocul, folosit încă din Antichitate

Puține coafuri din zilele noastre se pot ”lăuda” cu performanța că rezistă de mii de ani. Ei bine, coafura coc o poate face. Descoperirile arheologice au demonstrat că în Egiptul Antic, cocurile erau considerate elegante și feminine. Coafurile femeilor egiptene din antichitate sunt fascinante și în prezent, fiind sursa de inspirație pentru stiliști. Zi de zi se inventează noi coafuri, ideale pentru toate ocaziile din viața unei femei, cele mai populare dintre ele fiind cele pentru nunți, când miresele și cei care le coafează petrec ore în șir pentru a găsi coafura perfectă.

Coafurile cu coc sunt potrivite pentru toate femeile și sunt și foarte practice pentru că nu permit șuvițelor de păr să cadă pe față. De aceea, îți prezentăm câteva coafuri simple pe care le poți face acasă în fața oglinzii și alege-o pe cea care ți se potrivește cel mai bine!

Coafuri celebre pe care le poți face și tu

Nu te gândi la coafura coc drept una simplă și atât. Dacă vei respecta instrucțiunile noastre vei reuși să-ți faci chiar și coafuri cocuri mai complicate în doar câteva minute, iar cei din jur vor crede că iar ai trecut pe la stilist. Dar, mai întâi, câteva sfaturi de început. Astfel, dacă forma feței tale este lungă, ar trebui să eviți cocurile foarte pentru că nu ți s-ar potrivi foarte bine. Orientează-te în schimb către o coafură cu volum lateral. În schimb, dacă forma feței tale este rotundă, evită cocurile strânse în partea din spate a capului. În schimb, aranjează-ți părul lejer și lasă niște șuvițe să încadreze fața ca să ai un look mai casual. Dacă forma feței tale este pătrată, evită cocurile joase. Încearcă o coafură cu volum în partea din spate a capului.

Un coc unic

Iată o idee pentru tine. În primul rând, asigură-te că părul tău are stabilitate! De aceea, cel mai bine este să îl coafezi la o zi după ce l-ai spălat. Aplică spumă de păr și apoi pulverizează puțin fixativ pentru a face părul mai ușor de manevrat. Dacă părul nu are suficient volum pentru coafura pe care vrei să ți-o faci, folosește un ondulator și fă-ți bucle mai mari. Astfel, părul va avea mai mult volum și va fi pregătit de aranjat. Pentru un look mai romantic, lasă câteva șuvițe libere în față.

Coafuri cocuri deosebite

De parte de a fi perimate, coafurile coc sunt parcă mereu la modă. De altfel, poate că ai observat că tot mai multe celebrităţi apelează la farmecul acestei coafuri cocuri atunci când pășesc pe pe covorul roşu. De fapt, cocul este una dintre cele mai rafinate coafuri, potrivit atât pentru evenimentele din timpul zilei, cât şi pentru evenimentele de seara, mult mai elegante, de aceea îți vom prezenta câteva modele mai deosebite.

Coafuri cocuri chignon

Cocurile realizate în stilul francez sunt o opțiune perfectă, potrivită pentru multe stiluri de rochii moderne. Pentru că acestea se prind discret la baza gâtului, nu vei da greş indiferent de ocazie, iar cocurile chignon rămân mereu o opţiune clasică.

Coafuri cocuri cu părul prins

Cozile şi half up-dos sunt variante moderne, feminine, potrivite pentru tineret, dar nu sunt potrivite pentru evenimentele speciale. Deşi sunt perfect acceptate în cadrul unui eveniment formal, în special dacă se potrivesc ţinutei, cozile de cal acompaniate și de un coc sunt romantice şi proprii tinerelor.

Cum faci un coc cu ajutorul buretelui de păr?

Dacă nu știi cum se face un coc, avem pentru tine un mic ghid, care-ți va veni în ajutor. Pentru realizarea acestei coafuri cocuri ai nevoie de: un pieptene cu dinți deși; un elastic de păr; un burete în culoarea părului; ace de păr lungi; agrafe; un fixativ cu fixare puternică.

Apoi, pentru a realiza efectiv coafura coc, urmează acești pași simpli. Mai întâi, piaptănă bine părul, iar în caz de nevoie întinde-l. Strânge tot părul într-o coadă înaltă și fixează-l cu un elastic. Aplică la baza cozii un burete circular. Fixează buretele cu două ace de păr pe laterale. Împarte părul în două părți identice: de sus și de jos. Cu ajutorul pieptenului, aranjați părul în jurul buretelui, acoperindu-l în totalitate cu un strat uniform de păr. Fixați părul sub burete cu ajutorul acelor de păr, începând cu partea din față. Continuați fixarea părului pe toată circumferința buretelui – da, e nevoie de răbdare. Apoi, strângeți vârfurile rămase libere și fixați-le în partea din spate. Fixați cocul cu un elastic și un ac de păr. Neteziți părul și fixați cu agrafe buclele rebele, dacă este cazul. Aplicați fixativ, netezind în același timp părul.

Metoda propusă de aranjare a părului este universală și se potrivește atât pentru părul lung, cât și pentru cel mediu.

Alte variante

Dacă ați reușit varianta clasică, acum puteți jongla și cu alte variante de realizare a ei, ceea ce vă va oferi de fiecare dată un alt look.

Coafuri cocuri cu volum. Adăugăm vizual volum şi senzația de păr des, prin simpla tapare a acestuia după ce l-am strâns în coadă.

Coafuri cocuri hipster. Tehnica de executare a cocului este identică, cu deosebirea că coada nu este strânsă, ci liberă, iar bucele rebele nu se fixează.

Coafuri cocuri cu ajur. Coafura este completată cu împletituri, bucle mari sau mici.

Coafuri cocuri clasice. Realizarea acestei coafuri cocuri este analogică, însă coada se realizează la mijlocul capului. La fel, în acest caz, nu trebuie să existe bucle rebele.

Cocul jos sau grecesc. Este preferatul femeilor mai romantice. În acest caz, coada pentru coc se strânge la baza gâtului, atât la mijloc, cât şi pe laterală. Buclele rebele fie se lasă libere, fie se fixează.

Acest tip de coafură le permite femeilor să fie un pic mai îndrăznețe și are avantajul că poate fi combinată cu cele mai diverse accesorii. Cel mai important este ca ele să se potrivească ţinutei, stilului general şi să evenimentului la care participaţi. Astfel, puteți folosi batiste de culori aprinse şi bandane; agrafe decorative, cercuri cu pietre artificiale, perle, pene; panglici de mătase; ace cu fir de perle sau lănţişoare.

Și acestea sunt doar câteva dintre ele.

Coafuri cocuri din coadă cu împletituri

Pentru o coafură coc deosebită, avem o sugestie pentru dumneavoastră. De aceea, în rândurile de mai jos vă prezentăm cum puteți crea un cos elegant utilizând coada împletită, această coafură fiind potrivită pentru orice petrecere de vară.

Mai întâi, trasează o cărare pe mijloc. Separă șuvițele din jurul feței, pentru că de ele te vei ocupa mai târziu. Tapează ușor părul după care pieptănă de la rădăcină până la vârfuri pentru a adăuga textură și volum părului.

Apoi, adună părul de pe ambele părți a gâtului la ceafă în două cozi. Împletește slab cozile și fixează-le cu un elastic incolor. Șuvițele rămase în față împletește-le cu o împletitură strânsă. Direcția din față spre ceafă. Fixează bine cu un elastic. Dacă ai făcut totul cum trebuie, ar trebui ca acum să ai patru cozi. Adună-le într-un coc în partea de jos a gâtului. Fixează cu ace pentru coc. Acum, pentru a avea un look perfect, slăbește doar puțin cocul după ce l-ai prins cu ace, poziționează cozile astfel ca să arate cât mai frumos și fixează cu spray fixativ.

Coafuri cocuri de balerină

Multe dintre noi, atunci când avem în minte o coafură coc, ne vine în minte acea balerină suavă, cu părul prins, ce ne dădea impresia de fragilitate. Ei bine, dacă vă doriți acel look,  prindeţi părul într-o coadă de cal. Dacă optaţi pentru cărare la mijloc, nivelul cozii de cal trebuie să fie puţin deasupra cefei. Separaţi coada de cal în partea superioară şi partea inferioară. Pentru a da un aspect neterminat cocului, îndoiţi partea superioară în jos şi prindeţi-o la baza cozii de cal cu ace de păr. Apoi, răsuciţi partea inferioară a cozii de cal în jurul bazei cocului şi prindeţi-o la bază cu ace de păr.

Coafuri cocuri... mai altfel

După cum spuneam și mai sus, coafurile coc sunt ideale în orice situaţie, le poţi purta la serviciu, când ieşi în oraş sau chiar la ocazii speciale. Spre deosebire de alte coafuri cocuri pentru care obligatoriu trebuie să apelezi la îndemânarea stilistului, cocurile sunt foarte simplu de făcut şi nu necesită accesorii sau produse speciale. Iată pentru tine doar câteva idei de cocuri simple pe care le poţi crea rapid şi uşor, dacă ai părul mediu sau lung.

Buclă joasă

Este coafura ideală pentru dimineţile în care eşti grăbită, fiind o coafură perfectă pentru serviciu. Un coc lejer cu formă de buclă este de asemenea perfect între şamponări. Fă-ţi o coadă de cal la ceafă, apoi răsuceşte-o într-o buclă. Simplu și rapid, nu-i așa?

Cocul „pe jumate”

Ești grăbită și trebuie să ajungi la întâlnirea cu prietenele pentru a merge la shopăing sau la o cafea? Nimic mai simplu. Acest coc este exact ce ai nevoie. Fă-ţi un coc doar cu jumătate din păr, restul lasă-l liber pe umeri.

Două cocuri din împletituri

Fă o cărare pe mijloc, apoi împleteşte două cozi de jos în sus pe jumătate din lungimea părului. Răsuceşte apoi părul rămas liber pentru a forma două cocuri.

Coafuri cocuri „cunună”

Ceva mai pretențios, acest coc este alegerea potrivită atunci când aveți în plan o cină la restaurant sau o ieșire la o terasă. Răsuceşte sau împleteşte în forma unei cunune două şuvite de păr egale, apoi prinde-le într-un coc împreună cu părul liber.

Cocul jos cu împletitură

Este soluția rapidă și de efect pentru ocaziile speciale, fiind simplu, dar elegant. Începe să împleteşti părul dintr-o singură parte, apoi fă un coc mic sub împletitură.

Cocul „dezordonat”

Pentru un look care-l va face să se îndrăgostească de tine, acest tip  de coc se potrivește perfect dacă ați ales să ieșiți în parc. Creează o mică coadă împletită într-o parte, apoi prinde-o împreună cu restul părului ca într-un coc normal, dar lasă câteva suviţe libere. Vei avea un aer romantic care-l va cuceri.

Sorry, no posts matched your criteria.