Cum este părul afectat de tratamentele chimice permanente?

Atunci când aud de termenul „păr permanent”, majoritatea femeilor tind să considere că acest tratament este mult prea învechit sau că s-ar potrivi doar femeilor înaintate în vârstă. Contrar acestor opinii, părul permanent este în continuare un tratament situat în topul celor mai solicitate servicii de coafor.

Ori de câte ori mergeți la salon și solicitați îndreptarea sau ondularea părului pentru o perioadă mai îndelungată de timp, solicitați de fapt un tratament permanent. Sigur, astfel de tratamente ne scutesc de efortul de a ne aranja părul dimineața și poate chiar ne permit să dormim cu 15 minute în plus. La urma urmei, cine nu și-ar dori să se trezească cu un păr ondulat sau perfect drept? Oricât de minunat ar părea, există unele dezavantaje pe care este bine să le știm înainte de a opta pentru o îndreptare sau o ondulare permanentă a părului.

Ce presupune un tratament permanent al părului?

Avantajele tratamentului permanent sunt cuceritoare, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să cântărim puțin dezavantajele. Întâi de toate, trebuie să știm cum afectează un tratament permanent firul de păr. În doar câteva cuvinte, un tratament permanent implică utilizarea de substanțe chimice, piepteni și tot felul de alte accesorii și dispozitive electrice pentru a îndrepta sau ondula permanent părul.

Aceste substanțe chimice afectează toate componentele naturale ale părului, făcându-l foarte drept. Sunt aplicate la rădăcinile firului de păr la fiecare 6-8 săptămâni, atunci când părul nostru natural începe să reapară, tocmai pentru a-i menține aspectul cât mai drept. Pe de altă parte, pentru ondularea permanentă a părului se folosesc alte tipuri de substanțe chimice care reconstruiesc keratina.

Consecințele tratamentelor permanente

În primul rând, persoanele cu păr tratat chimic sunt mai predispuse la căderea părului și ruperea acestuia din cauza daunelor suferite. Pentru că substanțele chimice sunt aplicate la rădăcina firului de păr, afectează scalpul, conducând la apariția iritațiilor, căderea masivă a părului și chiar alopecie. Substanțele chimice folosite pot irita scalpul, favorizând uscăciunea, exfolierea și roșeața.

Îngrijirea părului după tratamentele permanente este foarte importantă

În timpul unui tratament permanent, părul este supus unei transformări chimice, ceea ce înseamnă că este, de asemenea, deteriorat. Similar cu alte proceduri chimice, cum ar fi decapajul, bariera naturală care întărește părul este deteriorată. Prin urmare, părul devine uscat, fragil, cu tendință de rupere, așa că devine obligatoriu să aveți grijă de păr după un astfel de tratament.

Balsamul de păr

Balsamurile pentru păr ajută la restabilirea structurii părului, fâcându-l mai lucios și mai ușor de manevrat. Totodată, balsamurile împiedică electrizarea firelor de păr și încâlcirea și oferă părului un aspect neted și strălucitor. Balsamurile profesionale au o compoziție aparte, fiind destinate îngrijirii părului uscat și tratat chimic. În gama de produse pentru îngrijirea părului Retinol Complex, veți găsi balsam pentru toate tipurile de păr, formulat cu ulei de migdale dulci și cocos. Este vorba despre Balsamul Keratin Therapy fără parabeni, care asigură o pieptănare ușoară și o hidratare sporită a firelor de păr.

Utilizați mai puțină căldură

Căldura nu face niciun bine părului deja deteriorat, prin urmare este indicat să folosiți cât mai rar uscătorul de păr și să vă protejați corespunzător atunci când stați la plajă. Dacă aveți absolut nevoie să utilizați uscătorul de păr, încercați să folosiți mai întâi un spray de protecție termică.

Foarte important este și să evitați coafurile care necesită legarea foarte strânsă a părului. Coada de cal, cocurile, elasticele și multe alte accesorii de prindere a părului tensionează foarte mult firul de păr, conducând la căderea masivă a părului.

 

 


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*