Tiarele – un accesoriu regal

Ești în căutarea unui accesoriu care să te scoată din anonimat? Încearcă tiarele – un accesoriu regal. În animațiile Disney, aproape toate prințesele sunt ilustrate purtând tiare. Iar în realitatea de zi cu zi, reprezentantele Caselor Regale din întreaga lume apar adesea, la evenimente, purtând acest tip de bijuterii.

Realizate din metale prețioase și încrustate adesea cu perle sau diamante, nu e de mirare că strălucirea lor a atras atenția fotografilor și a stârnit imaginația și dorințele iubitoarelor de modă. Descoperă în cele ce urmează tiarele – un accesoriu regal, de poveste, care a făcut istorie de-a lungul timpului și care te poate ajuta și pe tine să dai farmec și distincție unei ținute.

Cele mai cunoscute posesoare de tiare

Actualmente, cele mai cunoscute posesoare și purtătoare de tiare se consideră a fi membrele Casei Regale Britanice. De la regina Elisabeta a II-a și până la Kate Middleton sau Meghan Markle, toate au fost surprinse purtând tiare cel puțin o dată. Motivul e simplu. Tiarele – un accesoriu regal, sunt un simbol vizibil al puterii, gloriei, bogăției, dar și apartenenței la o clasă socială superioară.

Cele mai scumpe tiare din lume și povestea lor

Tiarele – un accesoriu regal, își merită din plin statutul. Unele dintre ele au ajuns să depășească lejer suma de 7 milioane de lire sterline, ceea ce a dus la apariția unor topuri a celor mai scumpe asemenea bijuterii. Iată care sunt acestea, în ordinea crescătoare a prețului:

  • Tiara Principesei Margareta

Tiara a aparținut surorii mai mici a Reginei Elisabeta a II-a, prințesa Margareta. Valoarea sa este estimată la 1.7 milioane de dolari. Iar prețul este influențat inclusiv de faptul că acest accesoriu a fost purtat de reprezentanta casei regale la propria sa nuntă.

Poți să-i urmezi și tu exemplul, alegând pentru ziua cea mare o tiară cu forme rotunjite, care să amintească de cea a Principesei Margareta. Tiara placată cu aur și diamante Ariana e o sugestie în acest sens. O găsești la categoria bijuterii Iris Boutique.

  • Tiara italiană

Actualmente în colecția prințesei Maria Gabriella de Savoy, fiica mijlocie a fostului rege Umberto al II-lea, tiara italiană se distinge prin două lucruri. Primul – materialele utilizate la crearea ei. Cel de-al doilea – prețul.  Tiara are un diamant în formă de pară de 8 carate.  Iar costul său e estimat la 2 milioane de dolari.

Poți opta pentru o variantă mai accesibilă, care urmărește însă design-ul floral al tiarei italiane: Tiara Melisa, din categoria bijuterii Iris Boutique. Accesoriul e placat cu aur alb de 18K și diamante albe. 

  • Tiara Reginei Victoria

Din câte se pare, regina Victoria a intrat în istoria nu doar ca cel mai longeviv monarh aflat în fruntea Imperiului Britanic, ci și ca posesoarea unor bijuterii extrem de prețioase.

Se spune că această tiară a fost elaborată de soțul său, prințul Albert. În prezent, face parte din legendara colecție Crown Jewels, bijuterii purtate de regalitățile britanice. Valoarea sa este estimată la 2.5 milioane de dolari iar farmecul e asigurat de smaraldele verzi.

Deși fără smaralde, Tiara placată cu aur, perle și diamante este o alternativă care să te facă să te simți regină, cel puțin de-a lungul unui eveniment. O găsești printre bijuterii, la Iris Boutique.

  • Tiara Eugeniei

Tiara Eugeniei a fost numită astfel în cinstea uneia dintre proprietarele sale, Eugenia María de Montijo de Guzmán, soția lui Napoleon al III-lea.

Inițial, bijuteria a aparținut soției unuia dintre cei mai bogați oameni din secolul al XIX-lea, Guido Henckel von Donnersmarck.

Alcătuită din pietre prețioase de 500 de carate, Tiara Eugeniei se remarcă prin diamantele sale și prin cele 11 smaralde columbiene în formă de pară.

O tiară care să te ducă cu gândul la aceasta este disponibilă la categoria bijuterii Iris Boutique. E vorba de Tiara Gloria.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*