Tot ce trebuie să știi despre purtarea unei tiare în ziua nunții!

Nimic nu spune glamour și rafinament precum purtarea unei tiare în ziua nunții. Fiecare femeie merită să se simtă precum o prințesă în ziua nunții, iar optarea pentru o tiara poate reprezenta chiar elementul final pentru completarea tabloului. Totuși, optarea pentru un astfel de accesoriu pretențios vine la pachet cu anumite reguli, dar și cu anumite sfaturi, astfel încât imaginea finală să fie perfectă. Prințesele și reginele din toate timpurile au optat pentru acest accesoriu și au făcut-o cu mult stil și eleganță, setând stanndardele pentru zilele noastre.

Cum se poziționează corect o tiara?

Indiferent de formele pe care le pot avea unele tiare, modul în care aceasta este ampalsată pe cap este extrem de important. În cazul în care mireasa optează pentru o coafură realizată de un specialist, acesta știe cu siguranță care este amplasamentul corect al unei tiare pe cap. Totuși, există numeroase mirese care aleg să își facă părul singure. În atenția acestora, poziționarea tiarei se face într-un mod extrem de simplu. Degetul mare trebuie poziționat pe gropița din bărbie, în timp ce degetul arătător se pune în spațiul dintre sprâncene. Păstrând distanța măsurată astfel, degetul mare se poziționează exact pe locul indicat de arătător, în timp ce acesta atinge un punct de pe scalp care ar trebui să reprezinte locul în care se află baza tiarei. Această măsurătoare este diferite în funcție de fizionomia fiecăruia și reprezintă cel mai optim mod de a amplasa coroana în locul în care va arăta cel mai bine.

Alegerea formei tiarei

Pe piață există o varietate amplă de  tiare, fiecare având forme diferite, mai multe sau mai puține diamante încrustate și alte elemente specifice. Există câteva reguli de bază, care se află în strânsă legătură cu forma feței. De exemplu, o coroană ascuțită purtată de către o mireasă cu fața alungită, va crea iluzia unei fețe și mai lungi, ceea ce este de evitat, iar o coroană rotunjită pentru o faă rotundă va amplifica și mai mult diametrul pe care îl are fața. Cel mai indicat, trebuie să se opteze pentru un stil și o formă complet opuse față de forma feței pentru a se contrasta efectele și a se îmbina totul perfect.

Importanța coafurii

În teorie, există câte o formă de tiara perfectă pentru fiecare coafură. Totuși, atunci când mireasa își dorește o anumită coafură și o anumită tiara, dar acestea nu se potrivesc, atunci este momentul să se facă un compromis. În general, problemele sunt întâmpinate atunci când sunt solicitate coafuri complexe, mai ales cocuri cu detalii pe partea superioară a capului, care nu permit montarea unei tiare clasice. De cealaltă parte, cea mai permisivă coafură pentru purtarea oricărui tip de tiare pe care vi-l puteți iamgina este cea clasică, părul ondulat și lăsat liber sau prins la baza capului, nu în creștet sau în partea superioară.

Alte detalii de care trebuie ținut cont

În primul rând, trebuie luat în considerare voalul miresii și aspectele precum demontarea voalului înainte de petrecere, greutatea și forma acestuia și amplasarea tiarei, dacă se va face direct pe cap sau se va monta peste voal. De asemenea, ceremoniile religioase pot implica așezarea unei coroane pe cap în timpul slujbei, în funcție de religie, iar acest lucru poate deranja poziția inițială a tiarei. Greutatea obiectului decorativ este iar importantă – dacă este o tiara grea, foarte prețioasă, este posibil ca mireasa să se simtă inconfortabil după un anumit timp și să-și dorească să o scoată, fapt ce îi poate deranja coafura, dacă tiara este foarte bine fixată.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*