Coafuri împletite

Coafura este acest ”must-have” în ținuta unei femei, în special atunci când este realizată pentru o ocazie deosebită. Aflată în deplină dependență cu modelul rochiei alese, lungimea și textura părului, forma feței și stilul ales, coafura este ceva aparte, care-i dă posibilitatea acesteia să aleagă fie bucle voluminoase, fie o împletitură simplă sau sofisticată, ori un coc care să-i accentueze finețea.

Coafuri impletite

Coafurile împletite sunt alegerea perfectă pentru acele femei care vor să aducă în prim plan un spirit jucăuș, feminin, dar și elegant.

Dacă dorești să încerci cîteva idei de coafuri împletite, nu spune nimeni să te limitezi doar la o singură, hai două opțiuni. Alege ceea ce crezi că ți se potrivește. Pot fi atât simple cât și sofisticate și complicate, pentru ca tu să te simți ca o zeiță, indiferent de ocazie și pentru ce vei opta. Avantajul acestor coafuri impletite este că pot fi adaptate oricând și oriunde la orice eveniment sau ocazie și se asortează ușor cu aproape orice tip de vestimentație.

Cele mai ușoare coafuri împletite

Și dumneavoastră puteți realiza, cu succes, o coafură deosebită, pentru ocazii speciale, din împletituri. Pentru aceasta, împărțiți părul în două și prindeți-l codițe. Împletiți o cosiță din două șuvițe în ambele părți. După care le ridicați încrucișândule și prindeți-le bine. Important este să nu fie o coafură perfect aranjată.

Dacă doriți ceva mai lejer pentru ținutele de zi cu zi, alegeți niște cosițe cu coc la bază. Este foarte simplu și rapid, împletiți două cosițe de tip pește și la bază prindeți-le într-un coc rebel.

De fapt, există atâtea variante de împletituri, încât puteți fiți diferite în fiecare zi! Nu vom spune niciodată că împletiturile se vor demoda. Dacă ți-ai propus să încerci cât mai multe tipuri de împletituri, trebuie să fii la curent cu trendurile fiecărui an, dar există două tipuri de împletituri care te vor face specială: mohawk și cea la spate, cu coc. Iată cum le poți face și singură, acasă.

Coafuri împletite mohawk

Este o coafură împletită care te va ajuta să ai un look rebel și elegant în același timp. Pentru a realiza această împletitură, ai nevoie de pieptăn, agrafe, elastic, ondulator și clamă pentru styling.

Mai întâi, începe prin crearea secțiunii din creștet, pe care o vei împleti. Aceasta trebuie să înceapă din marginile frunții și să continue până în spate. Părul de sub secțiune trebuie prins, ca să nu te încurce, iar cel de deasupra trebuie securizat cu clama.

Folosește împletitura olandeză, iar când ajungi cu împletitura spre spatele capului, leag-o într-un coc folosind un elastic și agrafe. După ce ai asigurat vine cocul, pentru ca această coafură să arate perfect, trebuie să îți faci bucle lejere. Folosește ondulatorul pentru a obține mai rapid lookul dorit și finisează coafura cu puțin fixativ.

Împletitura la spate cu coc

Această  împletitură este puțin mai complicată decât cea anterioară, pentru că nu vei putea vedea foarte bine porțiunea pe care o împletești. Dar te asigurăm că rezultatul pe care-l vei obține este unul spectaculos! Această coafură merge perfect la ținutele de zi cu zi, dar și la ocaziile mai speciale, pentru că este suficient de elegantă.

Pentru a o putea realiza, apleacă-te, pentru a putea lucra cu părul din spate. Ia o șuviță mică de la baza părului și împarte-o în trei. Începe prin a realiza o împletitură clasică, apoi, de fiecare dată când treci o șuviță pe sub cea din mijloc, adu și o secțiune de păr din lateral. Continuă cu împletitura olandeză până ajungi cu ea în creștet, apoi securizeaz-o cu agrafe ca să nu se desprindă. Prinde restul părului într-o coadă de cal, apoi înfășoară-l în jurul cozii. Apoi, răsucește părul în același timp cu elasticul și trece-l peste acesta din urmă, apoi prinde firele care au rămas pe afară. Aranjează cocul și securizează-l cu fixativ. Dacă vrei ca împletitura să nu fie prea strânsă, trage foarte ușor de marginile acesteia, dar ai mare grijă să nu o strici de tot.

Așadar, dacă tu crezi că te poți descurca, realizează și tu aceste împletituri pas cu pas și vei fi mereu în pas cu moda, iar toate prietenele tale îți vor invidia creativitatea în materie de coafuri!

Coafuri împletite, ușor de realizat chiar de tine

Există și câteva coafuri împletite care nu se vor demoda niciodată și pe care, cu puțină bunăvoință, le poți învăța și tu.

Împletitura spic

Împletitura spic sau franțuzească, cum mai este cunoscută, este una dintre ele. Pentru a o realiza, la început piaptănă-ți părul pe spate și apoi împarte în trei șuvițe egale partea de sus. Apoi, începe să împletești șuvițele aproape de pielea capului, astfel: cea dreaptă peste cea din mijloc, apoi cea din stânga peste cea din mijloc și din nou cea din dreapta peste cea din mijloc. Aceasta este baza de pornire a împletiturii spic. Pentru ca împletitura să urmeze forma capului, adaugă la cele trei șuvițe de bază câte puțin din părul rămas liber. Continuă în același mod cu tot părul rămas liber până când  este împletit complet. Ai grijă să integrezi celelalte șuvițe în mod egal, pentru că în acest fel coada ta va fi mai aranjată.

Când ajungi în zona gâtului, greul s-a terminat, așa că împletește normal vârful cozii și prinde-o cu o fundiță.

Împletitură cascadă 

Această coafură împletită este una dintre cele mai frumoase și spectaculoase în aceleași timp, pentru că îți dă impresia că ai muncit ore întregi la ea. De fapt, dacă te pricepi un pic, va fi o joacă de copil. Pentru a o realiza, împarte părul în trei părți egale în vârful capului. Apoi împletește-le normal și de fiecare dată când trebuie să integrezi a doua șuviță în împletitură, las-o liberă. În loc să o împletești, ia o nouă șuviță și adaug-o în împletitură, ca și cum ai face o împletitură spic.

Acum ai nevoie de răbdare și repetă acest pas de câte ori este necesar ca să împletești tot părul din jurul capului și apoi prinde-l cu o clamă. Vei acea un look invidiat de toată lumea, care va aprecia această coafură ca fiind una într-adevăr de neuitat.

Coada de pește

Apreciată de toate femeile care preferă coafurile împletite, din păcate aceasta nu este chiar pentru oricine. Pentru a-ți face această coafură, părul tău trebuie să fie cel puțin până la umeri. Pentru a începe, piaptănă-l pe spate și împarte-l în trei șuvițe egale. Dacă ești învățată să-ți împletești părul normal, acum va trebui să regândești fiecare pas, pentru că în acest caz este nevoie ca fiecare șuviță să fie împletită pe față ca în cazul celor obișnuite, ci pe spate.

Ca să începi, pune șuvița din partea stângă sub cea din mijloc, iar apoi procedează în același mod și cu cea dreaptă. Continuă în același mod și integrează în împletitură șuvițe din calota părului până când ajungi în zona gâtului. Apoi prinde părul cu o fundă de păr. Dacă ne perimiți o mică recomandare, îți sugerăm că acest tip de coafură împletită se observă cel mai bine atunci când este realizată într-o parte și este ideală pentru ocaziile speciale.

Coafuri împletite pentru toate tipurile de păr

Părul femeilor este diferit, așa că și coafurile împletite diferă la rândul lor. De aceea, în rândurile de mai jos, vom încerca să îți prezentăm câteva coafuri împletite, care se vor potrivi pentru toate tipurile de păr, mai puțin cel tuns scurt, firește.

Pentru părul lung

Dacă ai părul lung poți alege dintr-o varietate mare de coafuri împletite. Fie că optezi pentru cozi simple împletite sau coafuri mai complexe, în cazul tău posibilitățile sunt nelimitate. Coronița împletită, coada de pește sunt coafurile împletite care se potrivesc de minune părului lung. De asemenea, dacă îți dorești o coafură mai complexă, poți opta pentru o coafură cu o împletitură integrată fie mai largă sau mai subțire. Nu sunt de ocolit nici coafurile casual cu împletituri lejere sunt și ele în trend. Nu uita însă că ai nevoie ca părul tău să fie unul sănătos, la fel și scalpul, așa că nu neglija îngrijirea corespunzătoare a celor două. De ele depinde în mare măsură reușita coafurii tale.

Coafuri împletite pentru părul mediu

Chiar dacă ai părul mediu, sau până la umeri, acest lucru nu trebuie să te descurajeze și să crezi că nu te poți bucura de frumusețea coafurilor împletite. De fapt, stiliștii îți vor spune că există chiar foarte multe coafuri împletite care se potrivesc de minune părului tuns astfel. De exemplu, cele împletite cât mai aproape de scalp îți accentuează trăsăturile și îți oferă un look atrăgător, iar coafurile cu împletituri într-o parte sunt create parcă special pentru părul tău! În plus, coronițele împletite, codițele subțiri împletite cât mai aproape de scalp arată foarte bine când sunt combinate cu alte tipuri de împletituri.

Pentru păr subţire

Posesoarele de păr subțire și drept nu trebuie nici ele să se descurajeze în ceea ce privește coafurile împletite. Ce-i drept, nu toate se potrivesc în acest caz, dar asta nu ar trebui să vă împiedice, nu-i așa? În acest caz, cele mai potrivite împletituri sunt cele care includ doar împletirea unei secțiuni de păr. De exemplu, coronițele împletite sau cocurile care lasă restul părului liber oferă volum și fac părul subțire să arate mai bogat. Vă mai poate veni în ajutor și o spumă de păr pentru volum, pentru că astfel părul va fi mult mai bogat, va fi mai puternic și mai ușor de coafat.

Pentru părul ondulat

Dacă ai părul des și ondulat, nu te gândi că împletiturile nu sunt pentru tine. De fapt, coafurile împletite lejer și cu volum ți se potrivesc de minune. Codițele împletite în partea de jos a capului care scot în evidență volumul natural al părului sau împletiturile de diferite lungimi sunt perfecte pentru tipul tău de păr. Din nou, ai mare grijă de sănătatea părului tău, pentru că este, la urma urmei, podoaba ta cea mai de preț.

Sorry, no posts matched your criteria.