Coafura miresei trebuie să-i reflecte personalitatea

Cam toate viitoarele mirese își doresc ca în ziua nunții să arate perfect, să fie în centrul atenției, pentru că, la urma urmei, este ziua în care are posibilitatea să fie prințesă pentru o zi. Rochia, coafura, încălțările, completate de un machiaj care să se asorteze perfect, toate au rolul lor pentru ca mireasa să fie ăntr-adevăr, în centrul atenției.

Ca şi căutarea rochiei, alegerea coafurii potrivite pentru ziua nunții, este o mare durere de cap pentru mirese, care încearcă să aibă parte de un look de neuitat.

Hair-styliștii sunt de părere că în materie de coafuri pentru mirese, tendințele sunt reprezentate de naturaleţe şi feminism pe de o parte, şi totodată de o uşoară obrăznicie. Cel mai des părul este împletit în cele mai rebele moduri, iar şuviţele lăsate liber oferă un accent modern şi glamuros. Anul acesta se poartă mult coafurile în stil etno, unde accentul cade foarte mult pe împletiturile neobişnuite şi accesorii tematice: agrafe, clame, perle, flori, cristale. De fapt, tu poți alege orice consideri că te reprezintă, cu condiția să eviţi aspectul prea aranjat şi a buclelor mici. Nu-ţi ascunde părul sub un coc, iar acesta din urmă sub un voal dens. Alături de rochie şi machiaj, coafura trebuie să te reprezinte şi să-ţi scoată personalitatea în prim plan.

Nu neglija acest aspect. Dacă vei lăsa coafura pe ultimul moment, riști să ai parte de unele surprize neplăcute, iar ziua nunții tale să fie una de care-ți vei aminti nu tocmai cu plăcere

Pentru a nu te indispune în cea mai importantă zi a vieţii tale, este nevoie să te asiguri că anume coafura aleasă de tine îţi stă minunat. Prin urmare, cu ceva vreme înainte de ziua nunţii mergi la coafor pentru o probă. De regulă, o astfel de probă te va costa preţul înjumătăţit a coafurii alese. Așa că, pentru a economisi timp şi bani, nu folosi spuma şi spray pentru păr la repetiţia respectivă.

Vino cu idei

Nu lăsa la imaginația stilistului coafura ta de mireasă. Trebuie să știi că alegerea coafurii de mireasa nu este o procedură atît de simplă precum pare. Pentru început îi poți prezenta acestuia câteva modele de coafuri pentru a vedea dacă ți se potrivesc și dacă acesta le poate reproduce, în cazul în care răspunsul este unul afirmativ. Împreună cu stilistul vei aprecia plusurile și minusurile fiecărei coafuri alese.

După cum spuneam este obigatoriu ca înainte de nunta să faceți o probă la coafura de mireasa, pentru a fi sigură că vi se potrivește, vă este comodă și să vedeți cam cât timp trebuie să petreceți la coafor în ziua nunții, pentru a ști cum să vă organizați programul. Alegeți din timp ce accesorii veți folosi și felul în care veți purta voalul. Un mic sfat, dacă ne permiteți: nu experimentați cu părul înainte de nuntă: nu-l vopsiți cu o culoare nouă, dar care vi se pare că arată bine pe cutie și nu vă modificați frizura.

Cocul, departe de a fi demodat

Coafuriletip  coc sunt considerate clasice atunci când vorbim despre coafurile moderne de mireasă. Cu toate acestea, cocul nu se demodează niciodată, pentru că există o mulțime de variante prin care acesta poate deveni ceva modern. Grație imaginației și îndemânării stiliștilor, cocurile pot fi lăsate în jos sau ridicate sus, pot fi puțin răvășite, puțin dezordonate sau drepte, cu păr împletit sau cu diferite accesorii. Acest tip de coafură de mireasă subliniază plăcut linia fină a gâtului și umerilor. Dacă aveți breton, atunci el se potriveste de minune cu o asemenea coafura. Mai scoateți câteva bucle laterale și coafura va deveni mult mai romantică și elegantă.

Coafurile coc sunt cele mai populare printre coafurile moderne de mireasa, unde mai este atașat și voalul. De obicei dacă coafura este înaltă atunci voalul se atașează în partea de jos, iar dacă cocul este jos atunci voalul se atașează în partea de sus.

Anul acesta se merge pe naturalețe

Pentru miresele care preferă mai mult simplitatea și naturalețea, avem o veste bună. Acestea sunt tendințele în ceea ce privește coafurile de mireasă pentru acest an. O variantă ideală ar fi coafurile pe păr lung lăsate pe spate. O asemenea coafura de mireasa în anul 2017 are parte de plusurile și minusurile sale. Un plus ar fi: comoditatea, iar un minus ar fi că buclele nu țin până la sfârșitul petrecerii. Părul lăsat pe spate se combină frumos cu o coroniță de flori sau cu o compoziție florală.

Coafurile naturale

De fapt, potrivit stiliștilor, coafurile lejere și naturale nu se vor demoda niciodată. Buclele prinse într-o agrafă sau părul lăsat să cadă pe umeri este un look de neuitat, iar astfel de coafuri lejere se recomandă persoanelor care nu vor să epateze sau să exagereze în ziua nunții.

Tot spre naturalețe este vorba și când ne gândim la unele împletituri. Este suficient să-ți ondulezi părul pentru ca apoi să-ți împletești două codițe simple. Se mai poate prinde părul într-o coadă, pe care ulterior o putem lărgi ușor pentru a da impresia de messy hair.

Persoanele care au un fir de păr fin vor apela la extensii pentru coafura de mireasă. Se mizează astfel pe o coafură cu bucle și mult volum.

Coafuri nonconformiste

Pentru miresele care nu prea țin cont de reguli nici în viața de zi cu zi, coafura pe care o aleg trebuie să fie bine aleasă, tocmai pentru a le sublinia personalitatea. Dacă vor să fie îndrăznețe, trebuie să știe că pentru ele se poartă părul tapat exagerat și cu foarte mult volum, așa cum vedem la modele de pe catwalkurile de modă. Există și mirese care vor tunsori scurte și geometrice, chiar băiețoase, iar altele care recurg la culori trăznite precum verde crud, roz sau mov pentru a ieși în evidența.

Dacă însă ai decis că vrei o nuntă în stil retro atunci sigur ai nevoie şi de o coafură în acest stil. Iată câteva idei de coafuri retro ideale pentru ziua nunții tale.

  • Bob clasic. Această coafură de mireasă este caracterizată de liniile simple. Onduleurile texturate, cărarea laterală şi accesoriile argintii crează un look de neuitat.
  • Coc sofisticat. Această coafură este ideală pentru miresele nonconformiste. Cocul realizat prin răsucirea şuviţelor care lăsă să se întrevadă bretonul, tot aici sunt binevenite bentiţele de mătase cu accesorii argintii.
  • Onduleuri în care să strecori flori. Dacă ești o persoană romantică, atunci aceasta este coafura de mireasă perfectă pentru tine. Vorbește cu stilistul tău despre buclele stilizate şi cărarea într-o parte. Optează pentru accesorii florale care îţi va evidenţia strălucirea părului.
  • Semi-coc rafinat. Și aceasta este o coafură lejeră, romantică şi senzuală. Pentru mai multă eleganţă se folosesc agrafe cu pietre prețioase albe sau negre. Dacă ai ales această coafură de mireasă, atunci vei fi, cu siguranță în centrul atenției în ziua nunții tale.

Sfaturi de la stiliști

Fiecare mireasă vrea să arate perfect la nunta sa atrăgătoare și unică, de aceea, trebuie să fii foarte atentă și la coafură. În primul rând trebuie să ții cont de mai multe aspecte și să vă orientați nu numai la tendințele modei, dar, de asemenea, și la caracteristicile individuale: culoarea tenului, tipul feței, machiaul folosit, stilul rochiei.

Coafura perfectă de mireasă nu este un simplu vis. Aceasta este însă posibilă numai dacă părul este îngrijit și sănătos, așa nu-l agresa cu produse care să-i dăuneze. Preferabil este să nu să experimentați cu culoarea părului câteva luni până la eveniment. Trebuie să găsiți înainte nuanța perfectă pentru dumneavoastră, dacă aveți nevoie de vopsea de păr, care va evidenția avantajos frumusețea dumneavoastră, și nu invers.

Dacă nu sunteți convinsă că vă veți simți confortabil cu o coafură avangardă, dar în vogă, atunci optați către una clasică. Nu uitați că în acest an coafura de mireasă este bazată pe simplitate, naturalețe, senzualitate, pe care o puteți sublinia, cu ajutorul agrafelor frumoase, diademelor, bendițelor, florilor naturale și artificiale, voalurilor și altor elemente de decor.

Voalul este ușor și transparent, de aceea coafura trebuie gândită până la cele mai mici detalii. Și, desigur, trebuie să se acorde mai multă atenție alegerii stilistului, care vă va coafa. Un specialist bun piaptănă  nu doar părul, dar și sufletul. Profesia de stilist este pe cât de frumoasă, pe atât este şi complexă. Nu uita că și ei sunt cei care ne fac frumoase, ne pregătesc cu cea mai mare grijă, să arătăm impecabil în cea mai frumoasă zi din viaţa noastră. Tot ei sunt cei care ne oferă suport psihologic, cei care au mereu un cuvânt de spus şi nu permit ca emoţiile să fie mai presus de noi. De aceea ar trebui să nu aveți aere de ”divă”, care să nu facă decât să enerveze stilistul.

Ca să rezumăm totul în câteva fraze, îți spunem încă o dată că ziua nunţii este probabil una dintre cele mai importante zile din viaţa ta, așa că nu este nevoie să ne mai spui că îți dorești să fie una perfectă, iar tu să arăţi într-un fel de neuitat. În sens pozitiv, desigur. Coafura, la fel ca şi rochia de mireasă, trebuie să te reprezinte în totalitate, să îţi pună în valoare calităţile şi să te facă să te simţi ca o adevărată prinţesă.

Nu uita că o coafură reuşită trebuie să respecte structura părului tău, să fie foarte bine fixată, astfel încât să nu te streseze ideea că părul tău va fi vâlvoi încă din prima parte a serii. Coafurile de mireasă reprezintă expresia eleganţei şi a feminităţii, unul dintre elementele centrale a ţinutei tale. Dacă nu te poți hotărî care coafură ți se potrivește cel mai bine pentru cea mai specială zi, nu ezita să ceri ajutorul stilistului, care nu va ezita să-ți ofere unele indicații.

Și, un ultim sfat: Nunta este nu numai o zi plăcută, dar și o zi obositoare, de aceea recomandăm mireselor să se odihnească și să doarmă suficient, să îi roage cei dragi să se ocupe de restul problemelor și să nu o deranjeze, când deja este la salon.

 


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*