Coafuri păr lung

O decizie foarte importantă este alegerea tunsorii, o alegere neinspirată te poate afecta considerabil.

De aceea este foarte important ca atunci când te decizi să-ţi faci o nouă tunsoare este important să nu te bazezi doar pe trend, ci şi pe particularitățile tale legate de fizionomie.

coafuri-par-lungO alegere corectă a tunsorii poate avea un efect de ascundere a unor imperfecţiuni, cum ar fi: diminuarea nasului, ascunderea urechilor, alungirea gâtului sau atenuarea unor linii faciale.

În cele ce urmează vă voi prezenta câteva tunsori pentru părul lung, bazate pe sfaturile unor profesionişti în domeniu.

Forma feţei:

Faţă ovală: este cea mai dorită şi cea care îţi permite să porţi orice tunsoare şi orice lungime de păr;
Faţa pătrată: este ideal o tunsoare lungă în cascadă;
Faţă rotundă: se aplică aceeaşi tunsoare ca la cea pătrată, important este să nu alegi bretonul;
Faţă inimă: alege o tunsoare cu mult volum şi un breton drept;
Faţă triunghiulară: evită coafurile cu părul lins şi alege un breton lung pe o parte.

Textura părului:

Un păr fin şi subţire: tunsori scurte, până la nivelul urechilor;
Un păr des şi bogat: tunsori păr lung, care trec de nivelul urechilor.

Acum ne vom axa pe tunsori pentru părul lung şi ce se poartă în 2017.

Tunsoarea pentru păr lung în cascadă:

Cea mai populară tunsoare pentru părul lung este cea în cascadă, aceasta presupune stratificarea firelor de păr de lungimi diferite.
Cel mai mare avantaj al acestei tunsori păr a părului lung este compatibilitatea cu orice formă a feţei, conferind şi un volum suplimentar.
Tunsoarea pentru păr lung în cascadă este posibilă în 2 variante: cascadă pe toată suprafaţa capului şi cascadă pe conturul feţei.
Tunsoarea în cascadă poate fi complimentată de un breton oblic sau asimetric.
Coafura acestei tunsori este foarte uşoară, uscând şi aranjând cu o perie rotundă de la rădăcină spre vârfuri.
Poţi alege şi o spumă de păr pentru un surplus de volum şi un aspect deosebit.

Tunsoarea păr lung italiană: 

Această tunsoare pentru părul lung este specifică anilor ’80, dar cu toate acestea nu şi-a pierdut din notorietate nici în trendurile lui 2017.

Tunsoarea italiană se aseamănă cu cea în cascadă ca tehnică, dar această tunsoare pentru părul lung are o siluetă aparte datorită şuviţelor de păr care se desprind de o bază “căciuliţă”.

Deoarece această tunsoare nu schimbă lungimea părului, acesta poate fi coafat în diferite moduri: răsucirea vârfurilor în interior sau bucle.

Poţi opta pentru un breton dreptu sau pe o parte.

Tunsoarea pentru părul lung şi ondulat:

Posesoarele unui păr ondulat ştiu cât de dificil este să porţi o tunsoare, mai ales una în tendinţe.

Dacă părul nu este foarte ondulat, atunci poţi încerca tunsori specifice părului lung, dar dacă părul este foarte ondulat atunci problema este una mai dificilă.

În 2017 posesoarele unui păr ondulat sunt cele mai fericite, deoarece specialiştii propun frumuseţe naturală, astfel doamnele nu mai trebuie să-şi deterioreze părul, întinzându-l zilnic.

Tunsorile pentru părul lung şi ondulat pot fi: cascadă şi bob-carre.

Tunsoare păr lung în stilul grunge:

Acest stil grunge este numit şi stilul antiglamour. Această tendinţă este o subcategorie a stilului rock.

Cei care sunt adepţii acestui stil neagă normele şi tendinţele general acceptate ale aspectului exterior.

Aceste persoane pun planul spiritual pe primul loc, în detrimentul aspectului fizic şi al aparenţelor vizuale. Ideea de bază ale acestora este că materialul nu poate fi mai presus decât spiritualul.

Caracteristicile acestei tunsori pentru părul lung sunt: naturaleţea şi neglijenţa.

Tunsoarea părului lung în stilul grunge are marginile inegale, asimetria este vizibilă.

Această tunsoare te face să uiţi de grijile aranjatului de dimineaţă, fiind o tunsoare lejeră şi uşor de purtat.

Tot ce trebuie să faci este să te speli pe păr şi să-l laşi să se usuce natural.

Tunsoare păr lung în scări:

Acestei tunsori pentru părul luni îi sunt caracteristice şuviţele în mai multe straturi şi de dimensiuni diferite.

Tunsoare în scări este ideală pentru părul lung, deoarece se va observa mult mai bine diferenţele de lungime ale şuviţelor de păr.

Cu această tunsoare pentru părul lung poţi retuşa unele mici imperfecţiuni cu care te confrunţi, cum ar fi: corectarea ovalului feţei.

Această tunsoare te ajută să obţii un look inocent, jucăuş, dar şi proaspăt şi mereu în pas cu modă.

Această tunsoare este ideală pentru persoanele cu o faţă pătrată sau rotundă.

Tunsori păr lung în stil original:

Ceea ce caracterizează moda actuală este nonconformismul şi nontrivialitatea, acestea se regăsesc în tot ceea ce înseamnă modă: îmbrăcăminte, machiaj şi da, tunsori.

Printre aceste neordinare tipuri de tunsori ale părului lung, artiştii din domeniu, ne recomandă: să tundem partea de sus a părului scurt şi să lăsam părul lung doar în partea de jos, drept nişte şuviţe lungi şi drepte.

Alte recomandări îndrăzneţe sunt tunsorile asimetrice, dar cele şocante, ras pe o parte şi lung în cea opusă.

O altă variantă de rebeliune este vopsirea unor şuviţe în culori puternice, contrastante şi se pare că trendul migrează tot mai mult spre cele metalice, cu preluări directe din zona industrială.

Bretoane pentru părul lung:

Dacă până acum am discutat despre tunsori pentru părul lung la modă în 2017, acum este momentul să discutăm despre bretoanele care vor face furori anul acesta.

Bretonul este o parte importantă a oricărei tunsori, un breton ales corect îţi poate distrage atenţia d la forma feţei sau de la imperfecţiunile acesteia.

Cel mai în trend breton al acestui an este cel scurt, care are linii exacte, dar cel mai important lucru este că ajunge cel mult până la mijlocul frunţii.

Acest breton scurt se potriveşte cu părul lung şi cu culorile închise: negru sau nuanţe de castaniu şi ciocolatiu.

O altă variantă în trend este bretonul boho, acesta rămâne în tendinţe încă din secolul trecut, acesta îmbină elementele stilului hippie, dar şi a celui boem, fiind un breton chic acesta oferă un look natural şi inocent, dar acesta se poate aplica doar pentru părul lung.

Caracteristica majoră a acestui breton este asimetria: acesta are 2 luni, în părţile laterale acesta este la nivel cu linia sprâncenelor, chiar şi mai jos, în timp ce la mijloc este mai scurt.

Dacă am vorbit despre tunsorile hit ale anului 2017 pentru părul lung, acum este momentul să vedem ce se poartă în materie de coafuri.

Tendinţele acestui an se anunţă a fi foarte excentrice, atunci când vine vorba de coafuri, mai ales pentru părul lung.
În 2017 se poartă coafurile cu un aer edgy, adică un look departe de cel discret şi cuminte, acesta fiind cât mai nonconformist şi îndrăzneţ.
La cea mai mare căutare anul acesta vor fi coafurile wet look, dar şi cele structurate, acestea reflectând o imagine a femeii puternice şi independente, care ştie mereu ce vrea.
Desigur că şi în 2017 designerii s-au inspirat din anii precedenţi, dar cu modificări care să marcheze contemporaneitatea şi stilul de viaţă actual.
Se va observa reflexia anilor ’70 și ’80 prin culorile vesele, bretoanele neglijente şi buclele strânse, care vor fi un must have anul acesta.

În trend vor fi şi împletiturile, poate chiar mai des întâlnite în coafuri ca până acum, acestea sunt incluse în coafuri precum: coafuri complexe realizate doar din împletituri sau cozi voluminoase.

Iată câteva idei de coafare a părului lung într-un mod uşor, dar totuşi în trend:

Cosiţe:
Cosiţele sunt alegerea ideală atunci când vine vorba de coafat părul lung. Împletiturile sunt un hit al anului 2017, aşa că poţi apela cu încredere de la simpla împletitură în 3, spic şi până la coafuri mai elaborate.
Acest look se potriveşte perfect unei atitudini romantice, jucăuşe şi naturale.

Cocul:
Eşti pe fugă şi vrei să ai o coafură în trend, dar care să fie totuşi şi rapid de realizat? Ei bine, cocul este cea mai bună variantă, dar nu orice fel de coc, ci cel de balerină.
Părul aranjat în coc de balerină este o variantă uşoară şi practică de a-ţi coafa părul lung, o soluţie la care apelează să vedetele, atât în timpul liber, cât şi pe covorul roşu, vezi apariţiile lui Kim Kardashian sau Jennifer Lopez.
Coada de cal:
Da, clasica coadă de cal este în trend în 2017.
Fie că îţi îndrepţi părul, îl laşi natural sau îl ondulezi, coada de cal, este o alegere inspirată anul acesta.
O coadă de cal bine aranjată te va ajuta să fii remarcată oriunde ai merge.

Buclele jucăuşe:

Dacă ai părul lung şi vrei să-l pui în evidenţă anul acesta, atunci lasă-l desprins şi fă-ţi nişte bucle lejere.
Bucle mari, în valuri sau doar la vârfuri, cu un aspect dezordonat, coafura ta va face furori şi va întoarce toate privirile în 2017, complimentând perfect orice ţinută.

Culoarea părului este încă un aspect important atunci când îţi doreşti să fii în pas cu moda lui 2017.

Cu o simplă vizită la salonul de frumuseţe îţi poţi schimba nu doar aspectul exterior, ci si stilul şi atitudinea, toate acestea prin alegerea unei nuanţe de vopsea în trend.
Naturaleţea este cea care caracterizează anul 2017, aşa că sexul frumos trebuie să urmeze noutăţile şi să savureze frumuseţea nemărginită a acestora.
Frumuseţea vine din interior, aşa ca anul acesta se va merge pe culori calde şi naturale.
Stiliştii oferă o sumedenie de tehnici de vopsire a părului , diverse nuanţe şi combinaţii ale acestora, dar printre cele mai cătate sunt cele de: blond, blond cenuşiu, blond căpşună, şaten-cenuşiu, de asemenea se poartă nuanţele de scorţişoară, trufe şi ciocolată.
Este cert, oricare din variantele de mai sus le-ai alege, poţi fi sigură că nu vei da greş şi că vei fi în centrul atenţiei la fiecare pas pe care-l vei face.
Anul 2017 se anunţă a fi un an al neprevăzutului şi al neaşteptatului, un al combinării naturalului cu zona industrială şi cu revenirea unor tendinţe din anii trecuţi.
Alege ca anul acesta să porţi tunsori îndrăzneţe care să-ţi pună-n valoare părul lung, dar şi care să te ajute să-ţi coafezi părul în cel mai potrivit mod cu putinţă.
Te poţi inspira din acest articol şi cu siguranţa vei fi în trend anul acesta.

Sorry, no posts matched your criteria.